BDSM coaching

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoord ik de vragen die het meest worden gesteld.

Heb jij een vraag die er niet bij staat? Stel hem onderaan deze pagina, dan krijg je van mij zo snel mogelijk antwoord.

CoachingKosten en facturering
Heb jij je geconfirmeerd aan een gedragscode?

Jazeker. Ik ben professioneel coach en verbonden aan de NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches. Dat betekent dat ik mij ook verbonden heb aan hun gedragscode.

Ik ben een vrouw. Kan ik ook met je praten?

Natuurlijk! Op deze website richt ik mij voornamelijk op mannen met BDSM verlangens. Maar er zijn natuurlijk ook vrouwen met BDSM gevoelens, en vrouwen van mannen met deze gevoelens.

Ik spreek je graag, neem gerust [sg_popup id=”2″ event=”click”]contact[/sg_popup] met mij op.

Ik ben een vrouw. Kan ik ook met een vrouwelijke coach praten?

Jazeker! Soms voelt het gewoon veiliger, vertrouwder om jouw vragen met een andere vrouw te bespreken. Neem gerust [sg_popup id=”2″ event=”click”]contact[/sg_popup] met mij op, dan breng ik je met een vrouwelijke collega in contact.

Wat kost een coachingstraject?

Mijn uurtarief is € 100. Dat is niet goedkoop, maar een commerciële meesteres is duurder.

De kennismaking en intake kost € 100. Dat betreft een online gesprek via Skype of chat van 45 minuten, mijn voorstel naar aanleiding van dat gesprek, en een – online – bespreking van mijn voorstel.

Voor de coachingssessies die daarop volgen geldt mijn standaard uurtarief van € 100. Sessies variëren van 45 – 75 minuten. Doorgaans zijn twee tot zes sessies voldoende, soms zelfs minder dan drie.

Voor een persoonlijke ontmoeting breng ik reiskosten in rekening. Zie ook de algemene voorwaarden.

Voor particulieren is mijn tarief inclusief BTW. Voor zakelijke klanten is het exclusief BTW. Ook zijn de tarieven dan 40% hoger.

Wat kost het om gewoon met je te praten?

Een vraag stellen kost natuurlijk niets.

Wil je een advies of gewoon eens met mij praten? Dan geldt mijn uurtarief van € 100 inclusief BTW voor particulieren en € 140 exclusief BTW voor zakelijke klanten.

Vooraf breng ik een aanbetaling van een half uur in rekening, die wordt verrekend op de eindfactuur. Zie ook de algemene voorwaarden.

Waarom hanteer je hogere tarieven voor zakelijke klanten?

Ik wil mijn begeleiding voor iedereen betaalbaar houden. Voor bedrijven geldt dat de BTW en mijn kosten fiscaal verrekend kunnen worden. Bij een belastingdruk van 40% zijn dan de netto kosten € 84 per uur (60% van € 140), lager dus dan voor een particuliere klant.

Worden de kosten gedekt door mijn ziektekostenverzekering?

Ik ben aan geen enkele ziektekostenverzekering verbonden. Je kosten kun je dus niet bij je verzekeraar declareren.

Waarom ik hiervoor heb gekozen?
Een paar redenen:

  • Een ziektekostenverzekeraar heeft heel veel eisen over vorm en administratie van de dienstverlening. Zoveel, dat ze – zo ervaar ik dat – gaan bepalen hoe ik mijn werk moet doen. Mijn focus zou dan veel meer op de verzekeraar liggen dan op jou. En dat wil ik niet. Ik ben er voor jou.
  • Eenmaal aangesloten zou ik mijn ‘behandelingen’ moeten vermelden in het EPD, het elektronisch patiënten dossier. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat jij daar helemaal niet op zit te wachten.
Wat wordt vermeld op de factuur?

Mijn facturen zien er neutraal uit, ik maak geen melding van BDSM of coaching.
De bedrijfsnaam die op de factuur staat is die van mijn reguliere coaching & organisatieadvies activiteiten. De verleende diensten betreffen communicatie vaardigheden.

Heb je specifieke vragen? Neem gerust contact met mij op.


Stel hier je vraag

Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem hieronder, en je ontvangt van mij zo snel mogelijk antwoord.