BDSM coaching

Hoe vertel ik het mijn partner?

bdsm partnerJe relatie is belangrijk voor je, en je wilt eigenlijk geen geheimen voor je vrouw hebben. Tenminste, niet over zulke wezenlijke dingen die zo aan de intimiteit van jullie relatie raken.

Maar het aansnijden van een gesprek over BDSM is ongelofelijk spannend. Zal ze het begrijpen, zal ze er iets mee willen, met mij? Mijn BDSM partner zijn? Of zal ze het gek vinden, er niets mee te maken willen hebben, of zal ze daardoor anders tegen mij aankijken?
Er staat veel op het spel. Hoe pak je zo’n gesprek aan?


De uitgangssituatie

Ik hoef jou niet te vertellen hoe belangrijk zij voor je is. BDSM is jouw ‘dingetje’. Het zou leuk zijn als zij er voor openstaat, of het in elk geval bespreekbaar wordt. Maar ook als dat niet zo is: dat verandert niets aan háár. Zij blijft jouw vrouw, jouw lief, de moeder van jullie kinderen.

Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden tijdens de voorbereidingen, tijdens het gesprek en ook na afloop van het gesprek. BDSM is van jou, en staat jouw liefde voor haar niet in de weg. Jij houdt van haar om wie zij is, niet om wat zij wel of niet doet met BDSM. Zij hoeft niet jouw BDSM partner te worden.

 

Zorg dat jullie niet gestoord worden

Niets is zo vervelend als dat de telefoon gaat, de kinderen binnenkomen, of dat er aangebeld wordt. Voorkom mogelijke verstoringen, vind een ruimte en een tijdstip waarop jullie vrij kunnen spreken.

 

Het gesprek

Vertel haar dat wat je haar wilt vertellen belangrijk voor je is. Dat jij van haar houdt ongeacht wat zij hiervan zal vinden. Vraag haar of ze eerst wil luisteren wat je te zeggen hebt.

Bouw het gesprek gelaagd op. Vertel eerst algemeen over je verlangen naar BDSM, geef haar tijd om wat jij haar vertelt tot zich door te laten dringen. Wordt pas specifieker als ze dat beeld heeft. Met name als jouw verlangens extremere vormen hebben, zoals verkrachting, martelingen, uitwerpselen, travestie, wees dan terughoudend en geef haar tijd om dit tot zich te laten doordringen. Jij hebt hier al zo lang mee rond gelopen, maar voor haar is dit allemaal nieuw. En het gaat over jou, haar lief. Haar beeld van jou wordt plotseling door elkaar geschud. Geef haar dus tijd, bouw het geleidelijk op.

Een dergelijk gesprek zou als volgt kunnen verlopen:

“Schat, ik wil je graag iets vertellen. Iets dat erg belangrijk voor me is. Ik wil dat graag met je delen, omdat jij belangrijk voor me bent en ik ongelofelijk veel van je hou.

En ik wil dat je weet dat wat je er ook van zult vinden, ik onverminderd van jou zal houden. Misschien nog wel meer…

Je wordt al nieuwsgierig, zie ik…

Ik fantaseer wel eens over machteloos zijn, alle controle uit handen geven, onderdanig zijn, over een slaaf zijn. Gewoon, even weg van de stress van alledag alles uit handen geven en gehoorzamen. BDSM, heb je daar wel eens van gehoord?

Waar denk jij aan als je BDSM hoort?

Weet je, BDSM is ongelofelijk breed, en lang niet alles spreekt mij aan. Wat ik heel spannend vind is om te worden vernederd, klein te worden gemaakt. Met woorden, maar ook met daden. Tikjes in mijn gezicht, en op mijn pik. Om opgewonden te raken en niet te mogen klaarkomen. Om te weten dat het niet om mijn plezier en genot gaat, maar om dat van mijn gebiedster.

Ik zou bijvoorbeeld best jou willen dienen, door lekker voor je te koken, je te masseren, gewoon dingen te doen die jij lekker vindt, waarvan jij geniet. Ook seksueel jou te verwennen, jou tot een of meerdere orgasmes te brengen, zoveel als jij wilt, zo lang als jij wilt. Dat het om jouw plezier gaat, en niet om dat van mij. En dat jij bepaalt wanneer ik mijn hoogtepunt mag hebben, als ik dat al mag hebben. Dat jij even helemaal de baas bent, en ik jou dien. Dat lijkt me gewoon heerlijk.

Vind je dat raar?”

Natuurlijk is dit maar een fragment van zo’n gesprek. Je kunt een dergelijk gesprek niet woordelijk voorbereiden. Maar je kunt wel een paar belangrijke gesprekspunten in het oog houden.

  • Je begint alleen over jouw verlangen. Je betrekt dat niet op een vrouw, en helemaal niet op haar. Pas als zij interesse toont, vragen stelt, dan kan je aangeven dat je best onderdanig aan haar zou willen zijn, soms haar slaaf zou willen zijn, haar willen dienen.
  • Je vraagt haar naar haar beeld van BDSM. Even weg van het luisteren, nu ga jij naar haar luisteren. Om daarna te vertellen waar jij naar op zoek bent binnen BDSM. Daarbij kun je inhaken op wat zij zojuist heeft verteld.
  • Je geeft aan dat lang niet alles in BDSM jou aanspreekt. Daarmee maak je het acceptabel om te kiezen.
  • Je mijdt extreme dingen. Goed kans dat je daar in dit gesprek niet eens aan toekomt, maar dit tot een later gesprek moet laten rusten. Als er een volgend gesprek komt…

 

Je vrouw als je BDSM partner?

Het zou natuurlijk fijn zijn als jullie ook BDSM samen kunnen  beleven. Maar maak dat niet het doel van jouw gesprek. Maak haar deelgenoot van jouw BDSM verlangens, ongeacht of zij jouw BDSM partner wil zijn of niet. Het feit dat zij hier weet van heeft omdat jij dit met haar hebt gedeeld, dat is het belangrijkste. Zij is jouw lief, jij hebt geen geheimen voor haar, je hebt haar – ook hierin – jouw deelgenoot gemaakt. Het is helemaal aan haar of zij ook je BDSM partner zou willen zijn.

 

Zorg voor haar

Bedank haar dat zij naar je heeft willen luisteren. Laat haar merken hoe belangrijk zij voor jou is, ongeacht of zij jouw BDSM partner wil zijn of niet. Maak het aangenaam voor haar, bemin haar. Laat duidelijk zijn dat je dit niet doet om haar ’te kopen’, maar omdat je waanzinnig veel van haar houdt.

 

Opmerkingen

Ik ben hier natuurlijk heel erg summier in mijn beschrijving. Maar een poging om compleet te zijn is gedoemd te mislukken, daar zijn mensen en daar is BDSM veel te divers voor. En dat zou zo uitgebreid worden dat niemand het nog wil lezen.

Wil jij het gesprek met je vrouw goed voorbereiden? Laat je door mij begeleiden.

JA, help mij verder

 


Je vertelt maar een klein deel van je werkelijke verlangen. Je begint aan een ontdekkingsreis, waarvan je hoopt dat zij jouw reisgenoot – en misschien wel jouw BDSM partner – wil zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. En als ze wel met jou BDSM wil ontdekken, dan ben jij in jouw denkproces al een stuk verder dan zij. Dan heb je geduldig te zijn en haar de tijd en haar eigen ontwikkeling te gunnen: de voorkeuren ontwikkelen zich misschien niet in dezelfde richting.

Met het gesprek wordt een reis ingezet. Een reis waarvan je hoopt dat je die samen kunt inzetten, maar misschien moet je die reis alleen verder gaan, of besluiten de reis te beëindigen.

Ook op deze reis kan ik Laat je door mij begeleiden.

JA, help mij verder

 

Ik stel jouw reactie op prijs
Aarzel daarom niet en laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *