BDSM coaching

Als de liefde is bekoeld

liefde is bekoeldIn veel relaties sluipt na verloop van tijd een zekere gezapigheid. De aanvankelijke passie gaat over in vriendschap en misschien minder dan dat. Menig stel groeit met de tijd uit elkaar.

Mannen en vrouwen gaan daar verschillend mee om. Vrouwen houden van gezelschap, een arm om de schouder, samen dingen doen, praten. Mannen praten minder, en minder diepgaand, hebben vaker moeite om hun emoties en gevoelens te tonen. Mannen worden opgewonden van wat ze zien, waar vrouwen dat hebben bij aanraking, streling.

Mannen vinden seks belangrijker dan vrouwen. Ongeveer 2 op de 3 mannen vindt seks belangrijk, waar dat bij vrouwen ongeveer 1 op de 3 is. Als dan ook de seksuele opwinding anders verkregen wordt, dan is samen praten over je wensen van seksualiteit erg belangrijk. Doe je dat niet, dan is de kans op uit elkaar groeien groot.


Voedingsbodem voor BDSM fantasie

Juist als de liefde is bekoeld krijgt fantasie kans. Niet zelden zijn dat fantasieën die al oud zijn, maar waar je gedurende de passionele tijd geen behoefte aan had: er was immers genoeg liefde!

Nu kriebelt het weer, en komen oude – en soms ook nieuwe – verlangens boven.

En dat is waar BDSM in de kern over gaat. Over passie, overgave, je verlangen beleven.

Moet of mag je hier aan toegeven? Of is dat ontrouw?
Natuurlijk is praten met je partner het beste advies. Maar niet altijd leidt praten tot een bevredigend antwoord. En vaak is dit onderwerp ter sprake brengen een te groot obstakel, te riskant. Juist als de liefde is bekoeld.

Mag je fantaseren? Natuurlijk!
Mag je verlangen naar passie terwijl je weet dat dit binnen je relatie niet kan? Jazeker!

Jouw verlangens zijn een deel van wie jij bent en wilt zijn. Misschien ben je daarin nog zoekend, ontdekkend, maar het is een ontdekkingsreis naar wie jij wilt zijn. Naar wie jij òòk wilt zijn. En mag zijn! Misschien niet van je omgeving, omdat het – voor hen – controversiële verlangens zijn, maar het is jouw leven, en jij bent de enige die jouw keuzes zou moeten maken.

 

Als de liefde is bekoeld…

Als de liefde is bekoeld ga je op zoek naar een nieuwe invulling van geluk, van levensgeluk. Niet in plaats van het bestaande, maar naast het bestaande. Je diskwalificeert je partner of jezelf niet door op zoek te gaan naar jouw diepste verlangens van passie en van genot.
En met jouw invulling van je verlangens doe jij je partner niet te kort. Het kan zelfs versterkend werken!

Waar het om gaat is dat je er bent in je relatie. Als man, als echtgenoot, als vader. Maar je hebt ook tijd voor jezelf nodig, om op te laden, zodat je er thuis ook echt kunt zijn.

Als de liefde is bekoeld betekent niet dat je er niet meer wilt zijn voor je gezin. Het betekent wel dat de invulling van jouw rol anders zal worden. Anders, niet per sé slechter, afstandelijker.

 

Schuldgevoel

Schuldgevoel is het resultaat van een onzekere keuze. Als jij met overtuiging je keuze hebt gemaakt, dan zal je ook voor je keuze kunnen staan, hoe controversieel ook.

Maar gedurende jouw zoektocht ben je nog niet tot een zekere keuze gekomen, en zal je geplaagd worden door schuldgevoel. Daarom is schuldgevoel gedurende de zoektocht ook een signaal van zuiverheid en respect.

Van zuiverheid, omdat je een duidelijk geweten hebt, een besef van wat kan en niet kan, en dat je daar voor jezelf nog niet uit bent. Mensen zonder geweten hebben geen schuldgevoel. Jij wel!

Van respect, omdat je de ander geen pijn wilt doen, terwijl je weet dat dit wel zal gebeuren. Ook als de liefde is bekoeld zal je uit respect voor de ander haar willen ontzien, en zal het schuldgevoel er zijn als je op zoek gaat naar jouw diepste verlangens.

 

Ik moedig je aan

Uit respect en liefde voor jezelf, onderzoek jouw diepste BDSM verlangens. Ook als dat buitenshuis kijken betekent.
Kom thuis bij jezelf!

Als jij jezelf helemaal kunt omarmen, dan is er een echte man, echtgenoot en vader in huis!
Heet jezelf welkom!

JA, help mij verder

 


Lees ook eens:
Ik stel jouw reactie op prijs
Aarzel daarom niet en laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *