BDSM coaching

Waarom BDSM met je partner zo moeilijk is

BDSM met partnerWat is er nou mooier dan BDSM beleven met je partner? Met je lief, waarmee je alles kunt delen, ook de intimiteit van jouw BDSM verlangens?

Het zou inderdaad zo mooi kunnen zijn. Maar zo mooi is het lang niet altijd. BDSM met je partner blijkt helemaal zo eenvoudig nog niet. Vaak leidt het tot verwarring en frustratie, en uiteindelijk tot teleurstelling. En dat is jammer.

Wat zijn de valkuilen, en hoe kun je ze voorkomen?


In deze blog richt ik mij tot de partner – doorgaans de vrouw –  van degene met de BDSM verlangens. Maar ook voor de man is het goed om de valkuilen te (her)kennen en rekening mee te houden.

 

BDSM met je partner – Het is zo verwarrend…

Je houdt van je partner. Hem pijn doen is het laatste wat je wilt doen. Het is tegennatuurlijk, en voor je gevoel leidt dit alleen maar tot verwijdering tussen jullie. Dit komt tussen jullie in te staan en drijft jullie uit elkaar.

 

Dit is niet de man van jouw dromen…

Dit is niet de man op wie jij verliefd geworden bent. Zo ken jij hem niet, en eigenlijk wil jij hem zo ook helemaal niet kennen. Je vindt het vervelend dat hij dergelijke verlangens heeft.

 

Hij houdt niet van mij, maar van een fantasiebeeld…

Dit is een hele fnuikende gedachte, en absoluut niet waar. Deze gedachte kan dodelijk zijn voor je relatie! Jouw man houdt van jou, heeft jou lief. Dat hij ook verlangens heeft – die misschien voor jou vreemd zijn – doet niets af aan zijn liefde voor jou. Je zou hem onrecht aandoen door dit zo te stellen, en daarmee doe je jullie relatie geen goed.

 

Het is ook nooit goed…

Je hebt hem gevraagd wat hij wil. Wat hij wil dat jij doet. Jij hebt precies gedaan wat hij zei, maar het is niet genoeg. Hij wil weer iets anders, hij wil meer. Het is niet goed, niet goed genoeg. Wat je ook doet. Je cijfert je weg voor hem, maar hij wil meer, steeds weer.

 

Wat is het antwoord?

Een generiek antwoord op alle valkuilen bestaat niet. Maar er ligt wel een generieke misvatting verborgen achter deze valkuilen. En wellicht is dat wel de allergrootste valkuil!

De grootste misvatting is dat jij aan zijn wensen tegemoet zou moeten komen. Natuurlijk, hij heeft zo zijn wensen. Wensen van dominantie en strengheid. Niet zelf mogen beslissen, moeten gehoorzamen. Maar de invulling van die dominantie en strengheid is aan jou. Omdat dit allemaal vreemd voor je is, laat jij je wellicht leiden door zijn verdere wensen, zijn ‘scenario’s’.
En dat is precies waar de schoen wringt! Op het moment dat jij zijn scenario volgt, is hij de leidende persoon, stuurt hij wat er gebeurt. En dat is precies wat hij zo graag van jou zou willen zien, dat jij bepaalt.

Lastig hè?!

Het beste advies dat ik je kan geven is tweeërlei:

  • Bepaal wat JIJ prettig vindt, wat JIJ nodig hebt om ècht te genieten.
    Misschien ben jij iemand die het anderen graag naar de zin maakt, en dan is bepalen wat je zelf graag wilt nog niet zo eenvoudig. Je bent een gever, geen nemer.
    Begrijp goed: je geeft hem het meest door nu te nemen, te nemen wat JIJ wilt. Door te nemen ontneem je hem niets, integendeel: je geeft hem waar hij zo naar verlangt!
    Jij bent de dominant, en hij is er voor jou! Tenminste, voor de duur van het spel. Morgen zal alles weer als vanouds zijn.
  • Bepaal hoe zijn wensen kunnen samenvallen met jouw eigen voorkeur van genieten, hoe jij die daarin kunt inpassen. Besef daarin dat zijn grootste wens is om na gedane arbeid zijn beloning te krijgen: dat hij mag klaarkomen.
    Reken maar dat zijn orgasme – nadat hij aan jouw wensen heeft voldaan – veel heftiger zal zijn dan je gewend bent. Zie dit als een bevestiging dat hij genoten heeft van jouw aanpak, van jouw leiding.

Als jij in staat bent om hem in te zetten voor jouw plezier, jouw genot, voor jouw lust, en hij weet dat hij daarna ook zijn deel krijgt, dan zal hij zijn uiterste best doen om aan jouw verlangens tegemoet te komen. Dan zal hij jouw leiding en dominantie met liefde accepteren.

 

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Het kan aan het begin best lastig zijn. Dan is het wellicht verstandig om hierover eens met een ervaringsdeskundige te praten. Met een man of een vrouw, aan jou de keuze.

 

Wil je verder praten?

JA, help mij verder

 


Lees ook:

 

Ik stel jouw reactie op prijs
Aarzel daarom niet en laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *