BDSM coaching

Uit de kast komen

Uit de kast komen is altijd spannend, voor iedereen. Het wordt voorbereid, uitgesteld, weer voorbereid, misschien opnieuw uitgesteld… Er staat veel op het spel, heel veel. Alles wat je lief is: je relatie, gezin en familie, je sociale netwerk, misschien wel je baan?

Dat geldt voor mensen die ontdekt hebben homoseksueel te zijn, dat geldt voor vrouwen die als meesteres actief gaan, en dat geldt zeker ook voor mannen met BDSM verlangens.

Uit de kast komen gaat over jezelf volledig accepteren, met alle consequenties die dat met zich meebrengt.


Mag jij er helemaal zijn?

Helemaal, zoals jij wilt zijn? Of mag jij er zijn zolang jij je aanpast aan de geldende normen van de groep? Mag jij er helemaal zijn van jezelf, dus inclusief je schaduwkanten, je karaktereigenschappen waar je niet trots op bent?

Uit de kast komen gaat over jezelf helemaal accepteren. En het gaat verder. Accepteren is een rationele daad, iets dat je met je verstand doet. Uit de kast komen gaat voorbij de acceptatie, het gaat over jezelf omhelzen en liefhebben als de mooiste persoon die er bestaat. Want jij bent jij! Dit gaat over een actie vanuit het hart!

Uit de kast komen betekent kiezen voor je eigen geluk, inclusief de pijnlijke weg die soms gegaan moet worden om dat geluk te bereiken. Het is jouw leven, jouw geluk.
Je kunt pas werkelijk een ander liefhebben als jij jezelf volledig liefhebt. Inclusief je schaduwkanten, en iedereen heeft die wel.

Uit de kast komen gaat over in de spiegel kunnen kijken en tevreden zijn met wie en wat je ziet. Tevreden en zelfs trots te kunnen en mogen zijn. Want jij bent jij!

Ik heb veel bewondering voor mensen die keuzes durven maken die hun omgeving waarschijnlijk controversieel zal vinden, wellicht niet eens accepteren. Niet uit rebelsheid, niet om te shockeren, maar omdat het hun eigen, diep gekoesterd verlangen is, omdat ze hun hart volgen. En daarvoor soms een hoge prijs betalen. Die zich oké weten, ook als de ander ze zou afwijzen.

JA, help mij verder

 

Uit de kast komen, hoe doe je dat?

Daarover zal ik veel schrijven in diverse blogs op deze website.

 


Lees ook eens:

 

Ik stel jouw reactie op prijs
Aarzel daarom niet en laat je reactie hieronder achter.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Aanvraag IntakeVul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


ContactformulierVul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.