BDSM coaching

Help, mijn partner wil BDSM!

je partner wil bdsmJe bent erachter gekomen dat je partner aan BDSM ‘doet’? Of dat hij BDSM verlangens heeft?

Wellicht heb je dat ontdekt doordat hij iets liet slingeren, een website bezocht heeft, rare sms-jes of berichten ontvangen heeft?
Misschien heeft hij je hierover verteld, heeft hij je deelgenoot gemaakt van zijn verlangens?

En nu, nu weet jij je even geen raad hoe hier mee om te gaan? Lees gerust verder.


Wat is jouw eerste reactie?

Ben je boos? Teleurgesteld? Vertwijfeld? Weet je het even niet meer? Het mag allemaal.

Het is nogal wat: BDSM. Misschien heb je over BDSM gehoord, maar nog nooit mee te maken gehad. En nu komt het zomaar je relatie binnen…

Goed kans dat hij er net zo mee zit als jij. Dat hij ook niet goed weet hoe zijn BDSM verlangens stroken met jullie relatie. Veel mannen worstelen met gevoelens van schuld en verlangen, schuld naar de partner toe, en het eigen verlangen wat ze met de partner niet durven te bespreken uit angst dat het hun relatie zal schaden.

 

Ben jij er zelf achter gekomen?

Je hebt iets gezien? Een appje of smsje, een website, een striem, een vreemde betaling?

Het is belangrijk dat zijn BDSM verlangen besproken wordt in jullie relatie. Dat is het dringend advies dat ik mannen steeds weer geef, en ook op deze site steeds herhaal. Maar breng het niet ter sprake in de verwijtende sfeer, waarin je hem confronteert met het door jou gevonden bewijsmateriaal. Je partner wil BDSM, maar weet waarschijnlijk niet hoe hier met jou over te beginnen. Dus stelt hij het uit, steeds opnieuw. Niet slim, maar wel begrijpelijk. Dat komt omdat hij van je houdt. Des te groter de liefde, des te meer heeft hij te verliezen, des te moeilijker is het voor hem om hierover te beginnen.

Kijk of je hierover open met hem kunt spreken, vragend in plaats van oordelend. Vraag hem bijvoorbeeld wat zijn verlangens zijn, wat het voor hem betekent. Probeer hem te begrijpen. Dat wil niet zeggen dat jij met hem wil gaan experimenteren – dat mag natuurlijk wel – het gaat erom dat – als hij het niet kan – je hem helpt door BDSM bespreekbaar te maken.

Door begripvol vragend het gesprek met je partner aan te gaan zul je zijn liefde voor jou versterken. ‘Mijn vrouw begrijpt me, veroordeelt me niet. Ze deelt weliswaar mijn verlangen niet, maar ik heb geen geheim meer voor haar, hoef het niet langer verborgen te houden.’ Hij zal je dankbaar zijn, en zijn liefde voor jou wordt bevestigd.

Ik wil hier alvast mijn bewondering voor je uitspreken als jij die eerste stap kunt zetten om dit gesprek liefdevol in te gaan. Je man mag zijn handen dichtknijpen met jou!

 

… of heeft hij jou verteld over zijn verlangens?

Ja, je partner wil BDSM.
Wees niet boos op hem! Hij heeft de moed gehad om jou deelgenoot te maken van zijn BDSM verlangens, hele intieme verlangens. Natuurlijk, jullie zijn een stel, maar geloof me: de meeste mannen durven het niet ter sprake te brengen. Jouw man wel.
Hoe moeilijk dat misschien ook voor je is: bewonder hem hierom, wees hem dankbaar. Hij heeft zich kwetsbaar opgesteld, wijs hem nu niet af met een oordeel van jou.

Jouw man vind jullie relatie zo belangrijk dat hij zijn angst overwonnen heeft – zijn angst voor jouw onbegrip en afwijzing – dat hij dit met je gedeeld heeft. Ik heb enorm veel bewondering voor hem!

Maar ja, wat moet jij daar nu mee?

Vraag hem wat BDSM zo interessant voor hem maakt, waar hij over fantaseert. Vraag hem hoe hij BDSM in jullie relatie ziet, of zou willen zien.
Dit is een hele belangrijke vraag! Het geeft jou inzicht in zijn diepste verlangens. Maar het geeft hem ook hoop, hoop dat BDSM in jullie relatie mogelijk is. Of dat zo is, dat weet niemand, waarschijnlijk weet jijzelf het ook niet eens. Deze hoop kan ook op een teleurstelling uitlopen.
Geef daarom ook meteen aan dat je deze vraag stelt omdat je hem wilt begrijpen, snappen wilt waarover hij fantaseert. Dat je misschien met hem wil experimenteren, maar misschien ook niet. Dat je dat pas kunt bepalen als je weet waarvan hij droomt. Dan pas weet je of jij die weg met hem kunt inzetten.

Dit is misschien wel teveel gevraagd van je. Jij bent de enige die dat kan bepalen. Maar dat kan je pas als je zijn verlangens kent.

 

Je partner wil BDSM. En jij?

Wat nu?

De belangrijkste adviezen die ik je kan geven:

  • Probeer hem te begrijpen. Vraag waar hij naar verlangt, vraag naar zijn fantasieën.
    Wijs dit niet af, wijs je partner niet af.
  • Ga alleen samen met hem experimenteren als dat goed voor je voelt.
    Blijf jezelf trouw, doe jezelf geen geweld aan.

Realiseer je dat samen experimenteren niet eenvoudig is.
Jullie zijn twee verschillende mensen, elk met eigen verlangens en voorkeuren. Je wilt hem tegemoet komen, maar dat zal maar tot op zekere hoogte kunnen. Zijn fantasieën staan niet stil. Hij koestert al enige tijd – vaak al jaren! – deze fantasieën. Als jij hem tegemoet komt, zullen zijn fantasieën zich verder ontwikkelen. Mooi als je hem nu tegemoet wilt komen, maar kan je dat blijven doen terwijl zijn verlangens zich verder ontwikkelen? Kun jij ook dan bij hem blijven zonder jezelf weg te cijferen?

Hier valt nog zoveel over te zeggen.
Lees er meer over in mijn blogs:

 

Je staat er niet alleen voor!

Wil je met een vertrouwenspersoon praten? Iemand die zonder oordeel en respectvol naar jou of jullie luistert en jullie op weg helpt naar een liefdevol vervolg van jullie gezamenlijke reis?

Neem contact met mij op.

 

Wil je liever met een vrouw praten? Dat kan natuurlijk ook. Vraag mij ernaar, ik breng je graag met een vrouwelijke collega in contact.

JA, help mij verder

 

Ik stel jouw reactie op prijs
Aarzel daarom niet en laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *